A kormány eddig 4,5 milliárd forint értékben ajándékozott vakcinákat

A kormány eddig 4,5 milliárd forint értékben ajándékozott vakcinákat

A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinák a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 26-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Eddig nagyjából 4,5 milliárd forint értékben ajándékozott el oltóanyagot a kormány – derül ki a Népszava összesítéséből.

A Magyarországra érkezett közel 20 millió adag koronavírus elleni vakcina 7,5 százalékát, valamivel több, mint 1,5 millió adag oltást adott tovább külföldre a kormány, negyven százalékát adományként, azaz ingyen. A továbbadott vakcinák értéke a hivatalos adatok alapján valamivel több mint 20 millió euró, azaz körülbelül 7 milliárd forint. Ebből 12,76 millió eurónyi, nagyjából 4,5 milliárd forintnyi volt ajándék.

A lap gyűjtéséből kiderül, hogy az adományként átadott vakcinák többsége, kétharmada kínai Sinopharm volt, összesen 400 ezret ajándékozott el a kabinet. Ez azért is figyelemre méltó, mert az áradatok alapján a kínai szer volt a legdrágább, miközben több felmérés szerint is ez tűnik a legkevésbé hatékonynak.

Címkék: vakcina, oltás