A kormány nem tervez általános digitális oktatást

A kormány nem tervez általános digitális oktatást

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án (Fotó: MTI/Kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Maruzsa Zoltán, oktatási államtitkár az Inforádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a kormány nem tervez rendszerszintű digitális oktatást a tanévben. Emellett nem írnak elő kötelező maszkhasználatot, sem távolságtartást az iskolákban, tudósít a 444.

Mindezt az államtitkár azzal indokolta, hogy az oltás a fegyver a járvány ellen. Miközben a 12 évnél fiatalabb gyerekek nem jogosultak jelenleg az oltásra.

Maruzsa elmondta, hogy nem voltak fennakadások a tanévkezdéskor. Azt elképzelhetőnek tartja, hogy egyedi intézkedésekre egyes intézményekben szükség lehet, de globális digitális átállásra nem számítanak.

Eddig 235 ezer tanulót oltottak be, a tanárok között pedig 85-90 százalékos az átoltottság az államtitkár állítása szerint.

Amint tudományosan lehetséges lesz, 12 év alatt is biztosítani fogják a vakcinát mindenkinek, de kötelezővé nem fogják tenni.