A kormány rémhírterjesztéssel vádolja a baloldalt és feljelentést helyezett kilátásba

A kormány rémhírterjesztéssel vádolja a baloldalt és feljelentést helyezett kilátásba

Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője. (Forrás:MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mentők és a tűzoltók üzemanyagár emelkedéséből fakadó többletköltségeit a költségvetés biztosítani fogja. A kormány emellett folyamatosan elemzi az üzemanyagellátási helyzetet és a kellő időben dönt majd a jelenleg október 1-ig érvényben lévő benzinárstop ügyében – közölte pénteken a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI Országos Sajtószolgálatán megjelent kommünikében.

Arról is írnak, hogy az üzemanyag- és energiaárak brutális emelkedését „nem pusztán az orosz–ukrán háború, hanem az értelmetlen brüsszeli szankciók okozzák”. 

A közlemény második részében sajnálattal megállapítják, hogy a „Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal ismételten rémhírterjesztésbe fogott politikai haszonszerzés céljából”.  

– Az is világos, hogy a baloldali pártok mindegyike pedig szolgai módon megszavazta volna a teljes olaj- és gázembargós brüsszeli energiaszankciókat, sőt katonákat és fegyvereket küldtek volna háborúba, amivel már rég háborús gazdasági válságba sodorták volna Magyarországot – húzzák alá. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ végül leszögezte: „A rémhírterjesztés a jelenlegi háborús- és energia-veszélyhelyzetben különösen veszélyes, ezért az álhír terjesztőjét a kormány feljelenti.”

Ez utóbbi feljelentést vélhetően az MSZP elnökhelyettesével szemben helyezték kilátásba, hiszen Komjáthi Imre pénteki online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy önmagán, így az általa használt épületeken kezdje a spórolást a kormány. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy „amíg nem telik a mentő- és tűzoltóautók megtankolására, addig ne hűtsék és ne fűtsék a Karmelita kolostort se”.

Emlékeztetőül: Komjáthi Imre lesz a vendége a pénteken este 18:00-kor kezdődő podcastunknak, és itt tudja meghallgatni az adás előzetesét: