A kormány továbbra sem hajlandó semmit mondani a lélegeztetőgépekről

A kormány továbbra sem hajlandó semmit mondani a lélegeztetőgépekről

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője kérdéseket tett fel Kásler Miklós emberminiszternek a tavasszal vásárolt 16 ezer darab lélegeztetőgépről. Tudni akarta (volna), hogy mennyi van belőlük raktáron, hol tárolják őket, mennyi pénzért, és mely kórházakba kerültek ezek, tudósít a HVG.

Meglepetés: nem adtak értelmezhető választ a kérdésekre.

Rétvári Bence államtitkár „válaszolt” Kásler Miklós helyett. A Szabó Tímeának küldött szövegben arról ír, hogy már előzőleg is 2560 lélegeztetőgép állt rendelkezésre, és ezt növelték meg hazai és külföldi beszerzésekkel. Ezután az ellenzéki pártokat kritizálta. A kérdésekre nem válaszolt.

Mint az közismert, tavasszal a külügyminisztérium a valós igényeket, és a gépek működtetéséhez szükséges szakembergárda kapacitását messze meghaladó, 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt, amelyek nagy többsége most is egy raktárban porosodik valahol. Felmerült, hogy ezek egy részét eladják, de ebből eddig nem lett semmi.