A kormány zöld konzultációját hirdeti az SZFE is

A kormány zöld konzultációját hirdeti az SZFE is

Free SZFE feliratú tábla a Színház- és Filmművészeti Egyetemért rendezett Kossuth téri tüntetésen 2020. július 3-án (Fotó: Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország kormánya párbeszédet kezdeményez környezetünk védelméről – hirdeti Facebook-posztjában a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE).
 
A posztban azt írják, a kormány célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Ezek közé tartozik a környezetvédelem is. „Ezért online párbeszédet indítunk annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az illegális hulladéklerakatok felszámolásáról, a megújuló energia népszerűsítéséről, vagy a zöldenergia közlekedésben való használatáról” – tették hozzá.
 
Az SZFE modellváltása miatt tiltakozó hallgatók tavaly augusztus utolsó napján foglalták el az egyetem Vas utcai épületét, később a hallgatók további két épületet is elfoglaltak. Az intézmény szenátusa a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium döntései elleni tiltakozásul szeptember elején lemondott, később a munkavállalók egy része sztrájkba lépett, és a hallgatókkal együtt tanköztársaságot alapított, amely a kuratóriumtól függetlenül elindította az oktatást.
 
Márciusban az is kiderült, hogy több európai egyetem veszi át a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) 150 olyan hallgatóját, akik az intézmény átalakításának módja miatt nem kívánják az SZFE-n befejezni tanulmányaikat. Elismerték az eddig megszerzett kreditjeiket és a mestereikkel folytatott további munkájukat is.