A kormányközeli Századvég szerint sokat veszített népszerűségéből Márki-Zay Péter

A kormányközeli Századvég szerint sokat veszített népszerűségéből Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelöltté válása óta sokat veszített népszerűségéből Márki-Zay Péter - közölte a Századvég szombaton az MTI-vel. A kormányközeli cég felmérése szerint 2021 októberében, az ellenzéki előválasztás második fordulója idején, Márki-Zay Péterről a választók 42 százalékának kedvező, 47 százalékának pedig kedvezőtlen volt a véleménye. A mínusz ötpontos index a jelölt győzelmét követően akár kedvező irányba is elmozdulhatott volna, az elmúlt két hónapban azonban ezzel élesen ellentétes trend figyelhető meg: Márki-Zay Péter népszerűsége folyamatosan esik - írták.

A Századvég decemberben készült, legújabb felmérésének tanúsága szerint a hódmezővásárhelyi polgármesterről a megkérdezettek 36 százaléka nyilatkozott kedvezően, 56 százaléka kedvezőtlenül.

A Századvég állítása szerint Márki-Zay Péter a fővárosban népszerűbb, mint vidéken, és a nők inkább elutasítják, mint a férfiak. A 40 év alatti választók 44 százaléka, a 40 év felettiek 30 százaléka kedveli őt. A nyugdíjasok közül 24 százalék nyilatkozik róla kedvezően, 66 százalék elutasítóan. A bizonytalan szavazók esetében Márki-Zay Péter kedveltsége jelenleg 24 százalék, elutasítottsága pedig 45 százalékon áll - olvasható a kormányközeli cég közleményben.