A kormánypárti szavazók 74 százaléka szerint is durván drágultak az élelmiszerek

A kormánypárti szavazók 74 százaléka szerint is durván drágultak az élelmiszerek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A megkérdezettek 86, az ellenzékiek 100, de még a kormánypárti szavazók 74 százaléka szerint is durván drágultak a mindennapi megélhetéshez szükséges fogyasztási cikkek, élelmiszerek, tisztítószerek – írja a Publicus Intézet felmérésére hivatkozva a Népszava, amely a lap megbízásából készült. Mint megjegyezték, a fideszesek negyede csak kismértékű áremelést tapasztalt, míg 1 százalékuk egyáltalán nem érzett drágulást.

A kutatásból az is kiderült, az inflációért a legtöbben, 32 százaléknyian a kormányt okolják – az ellenzékiek kétharmada, de még a fideszesek hetede is – ugyanakkor 28 százalék szerint a világgazdasági folyamatok a hibásak, míg 8 százalék pedig a koronavírust teszi felelőssé. Érdekesség, hogy a kormánypártiak 8 százaléka Soros Györgyöt, az EU-t, illetve Gyurcsányt és az ellenzéket hibáztatja az árak elszállása miatt.

Az is kiderült, a felmérés kérdéseire válaszolók 80 százaléka sokkal jobban megnézi az egyes termékek árait, mint néhány éve. Utóbbi a fideszesek 70 százalékára igaz, míg a kormányellenesek  esetén ez 87 százalék. Az emberek több, mint háromnegyede sokkal inkább figyeli a különféle leárazásokat, mint tavaly vagy tavalyelőtt.