A koronavírus miatt Ljubljanába sem utazik el a soproni kosárcsapat

A koronavírus miatt Ljubljanába sem utazik el a soproni kosárcsapat

A soproni Queralt Casas (j) és Katerina Elhotova, a prágai csapat játékosa a női kosárlabda Euroliga négyes döntője bronzmérkőzésén, a Sopron Basket - USK Praha összecsapáson a soproni Novomatic Arénában 2019. április 14-én (Fotó: MTI/Nyikos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt a semleges helyszínre, Ljubljanába sem utazik el a Sopron Basket női kosárlabdacsapata az olasz Schio elleni Euroliga-mérkőzésre – közölte az MTI.

Török Zoltán ügyvezető kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bár a nemzetközi szövetség (FIBA) szlovéniai helyszínt javasolt a szerdai találkozó lebonyolítására, a magyar bajnok nem kívánja vállalni annak a kockázatát, hogy a játékosok Veneto tartományban életvitelszerűen élő személyekkel érintkezzenek.

– Városunk és a magyar szövetség vezetésével egyeztetve az a közös döntés született, hogy a FIBA salamoni döntését, miszerint a mérkőzést le kell játszani a szlovéniai Ljubljanában, nem vállaljuk – mondta Török Zoltán. – Védjük magunkat, a közösségünket, városunkat és Magyarország lakosságát. Vállaljuk a döntésünk minden következményét akkor is, ha az hátrányosan érinti klubunkat – tette hozzá.

Hét ember halt meg idáig a koronavírus miatt Olaszországban | Magyar Hang

Milánóban a metrójáratok majdnem üresen közlekednek, Torinó központja is leginkább szellemvárosra emlékeztet. A liguriai Genovában néhány pap a templomok helyett interneten misézik. Immár heten veszítették életüket, ebből hatan az északnyugat-olaszországi Lombardia tartományban a koronavírus okozta fertőzés nyomán, mindannyian idős, más betegségben is szenvedő emberek voltak - írta az MTI az Ansa olasz hírügynökség alapján hétfőn.

Szalay Ferenc, a magyar szövetség (MKOSZ) elnöke üzenetében hangsúlyozta, az MKOSZ nem támogatja, hogy a Sopron akár csak minimális kockázatot is vállaljon a Schio elleni mérkőzéssel. A sajtótájékoztatón elhangzott, Bodnár Péter főtitkár már úton van Genfbe, hogy képviselje a csapat érdekeit a nemzetközi szövetségnél.

A Sopron az Euroliga alapszakaszának a tizennegyedik, utolsó fordulójában találkozott volna a Schióval szerdán este. A magyarok a B csoport hatodik helyén állnak 6/7-es győzelmi mérleggel, míg az olasz gárda 7/6-tal második a nyolcasban. A csoportból az első négy együttes jut tovább a negyeddöntőbe, az ötödik és hatodik helyezettek pedig a második vonalnak számító Európa Kupa negyeddöntőjében folytatják szereplésüket. A Sopronnak győzelemmel még lett volna esélye továbbjutni a negyeddöntőbe.

Lombardiában hétfőn már 173 fertőzöttről tudtak, míg országos szinten 222 a koronavírusos esetek száma. Eddig a járvány hét áldozatot követelt Olaszországban.