A korrupciógyanúba keveredett szocialista politikus kizárását kezdeményezték

A korrupciógyanúba keveredett szocialista politikus kizárását kezdeményezték

Lackner Csaba még a választási plakáton. (Fotó: Gajda Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lejárt a korrupciógyanús ügyekbe keveredett kispesti szocialista politikusnak, Lackner Csabának adott MSZP-s ultimátum, a párt így lépett. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebookon jelentette be, hogy miután az érintett nem nyilatkozott arról, hogy – a párt kérésének megfelelően – visszaadta volna önkormányzati mandátumát, így kezdeményezik a kizárását.

Tóth Bertalan bejegyzése szerint ez úgy néz ki, hogy ő kezdeményezte az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsánál Lackner Csaba pártból való kizárását, amely nyolc napon belül hozza meg a döntését.

Security Check Required

A pártelnök megismételte, hogy akár igazak a vádak, akár nem – meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő –, azt éreznie kellene, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak a közösségükre nézve is súlyos terhet jelentenek. Ezért tudnia kellene, hogy mi a kötelessége.

Ismert, a szocialista politikusról a Hír Tv és a Magyar Nemzet szivárogtatott ki még a választási kampányban olyan kép- és hangfelvételeket, amelyeken korrupciógyanús ügyeiről beszélt. Olyanokat mond például, hogy aki nem tud megkeresni évi 100 millió forintot az önkormányzati politikában, az hülye. A képsorokat még érdekesebbé teszi, hogy a kezében egy fehér port tartalmazó zacskót tart. A rendőrség már elrendelt nyomozást gazdasági vesztegetés miatt.

Szocialista botrány Kispesten: strómanok és önkormányzati bizniszek | Magyar Hang

Az

MSZP az önkormányzati választásokig érdemeben nem tett semmit az

ügyben. Lackner Csaba pedig így az ellenzéki összefogás

színeiben megnyerte egyéni körzetét és

bejutott a kispesti képviselő-testületbe. Szerinte ez bizonyítja

azt, hogy „a koncepciós eljárásként felépített

rágalomhadjárat nem érte el a célját”. Mindenesetre MSZP-s

párttagságát felfüggesztette,

mert – mint írta – nem szeretné „hazug állítások

céltáblájának kitenni” közösségét.