A Kossuth téren tüntettek a diákok a pedagógusokért

A Kossuth téren tüntettek a diákok a pedagógusokért

Diáktüntetés a Kossuth téren (Képernyőfelvétel: Mérce / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Álljunk ki a pedagógusok mellett, egy békés tüntetés keretein belül! Az új sztrájkrendelet teljesen megfosztja a tanárok sztrájkolását minden erejétől. Szeretnénk mindenkinek megmutatni, hogy minket diákokat érdekel a tanáraink sorsa, és támogatjuk a sztrájkjukat! – így fogalmaz annak az aHang és az ADOM diákmozgalom által támogatott szerdai tüntetésnek a leírása, amely szerdán délelőtt zajlott több órán keresztül. A tüntetés időzítése nem véletlen, hiszen éppen szerdán kezdtek országszerte határozatlan idejű sztrájkba a pedagógusok.

Mint a szervezők kifejtették, „a tanáraink jelenlegi helyzete nem csak rájuk, hanem ránk is tartozik”. – A munka- és életkörülményeik a mi oktatásunkra is nagy hatással vannak. Az, hogy kivonulunk tüntetni a mi érdekeinket is képviseli, nem csak a tanárainkét! Az esemény pártfüggetlen, tehát arra kérünk minden résztvevőt, hogy a politikai hovatartozását hagyja otthon, és ettől függetlenül tartson velünk! – kérték. 

A Mérce beszámolója szerint a három pontról induló budapesti diákvonulások a Szent István Bazilikánál találkoztak, ahonnan egységben vonultak a Kossuth téri tüntetésre. Tudósításuk arról ír, több ezren vettek részt a megmozduláson.

A tünetésen a noÁr mozgalmat elindító Molnár Áron is felszólalt volna, ám covidos lett, így csak online üzent a résztvevőknek. A mozgalom egyébként éppen a napokban mutatta be új dalát, amely kiáll a pedagógusok mellett.