A tízmilliókat zsákmányoló kötözős rablóbanda újabb tagjait fogták el

A tízmilliókat zsákmányoló kötözős rablóbanda újabb tagjait fogták el

Akcióban a készenléti rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogták az úgynevezett kötözős rablóbanda további három tagját – tudatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon. A banda hét éven át követett el bűncselekményeket. A rendőrségi közleményben azt írták, hogy a 2010-ben kezdődött rablássorozatban az elkövetők főként gyorskötözővel gúzsba kötött áldozataikat fegyverrel, késsel fenyegetve kényszerítették ékszereik, pénzük átadására. A nyomokat úgy tüntették el, hogy alkoholt vagy vegyszereket locsoltak szét. A banda újabb három tagját a fővárosban, valamint Pécsett fogták el – derült ki a közleményből.

A 2022. október 10-ére tervezett rajtaütés végén a 46 éves K. Attila, valamint 28 éves fia csuklóján kattant bilincs. Egy öt évvel ezelőtti, 2017. március 27-én éjszaka hajnalban, Tatán elkövetett rablással gyanúsították meg őket. Maszkban és csuklyában, magukat rendőrnek kiadva támadtak rá egy házaspárra, megkötözték őket, a férjet bántalmazták is, majd közel 8 millió forintot érő ékszerrel és pénzzel menekültek el. A támadásban rajtuk kívül a szintén frissen meggyanúsított, 35 éves, jelenleg más ügye (a pécsi rablás) miatt jogerős szabadságvesztését töltő M. Richárd, valamint a már korábban elfogott és azóta fogva tartott H. Tamás és H. Zsolt vett részt – a gyanú szerint. K. Attilát és ifj. K. Attilát azóta a bíróság letartóztatta, mindketten tagadtak és vallomást sem tettek, bár azóta egyikük már keresi a lehetőséget az együttműködésre. 

B. Pétert október 18-án hajnalban fogták el Pécsett. Kihallgatásán tagadott. Ettől függetlenül a nyomozók egy 2017. június 16-án késő este Pécsett, egy Körömvirág utcai házban elkövetett rablással gyanúsították meg. Társaival, H. Tamással, H. Zsolttal és M. Richárddal megtámadták az ott élő férfit, megkötözték, majd ékszert és pénzt vittek el több mint 10 millió forint értékben. A segélyhívásra reagáló rendőri egységek még a helyszín közelében elfogták H. Zsoltot, tőle a rabolt bankók jelentős részét lefoglalták. Egyik társát, M. Richárdot három hónappal később hozták haza Németországból, miután az ellene kiadott elfogatóparancs alapján elfogták. 

Tavaly az egyik tagot Teneriféről hozták haza, de 2020-ban is történtek elfogások.

 

Címkék: rendőrség