A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a Szájer-ügy

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a Szájer-ügy

Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvette a Petőfi-díjat, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Legfőbb Ügyészségen előterjesztett – a hvg.hu oldalon belga ügyészség: drog volt Szájer József hátizsákjában címmel beszámolóhoz kapcsolódó – beadványát a szükséges intézkedés megtétele végett a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbítottam – tájékoztatta a legfőbb ügyészségi ügyész Tényi Istvánt, Magyarország legismertebb feljelentőjét, aki lapunknak is eljuttatta az erről szóló dokumentumot.

Tényi ismeretlen elkövető ellen tett feljelentést kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt. Mint feljelentésében felidézi, „a képviselő keze vérzett, amikor a rendőrök igazoltatták. Szájer József a korábbi
közleményében azt állította, a drog nem az övé.”

Mint ismert, a Fidesz alapemberének számító Szájer József november 29-én nyújtotta be lemondását európai parlamenti mandátumáról, akkor azt állította, ez hosszas döntési folyamat eredménye, egyre nagyobb lelki tehert jelentenek neki a politikai küzdelmek.

Ám december elsején kiderült: lemondását megelőzően két nappal, pénteken a belga rendőrök egy, a kijárási korlátozások miatt illegális szexorgián kapták el, ahonnan menekülni próbált az ereszcsatornán át. A belga ügyészség tájékoztatása szerint kábítószer volt a hátizsákjában az illegális szexpartiról menekülni próbáló Szájer Józsefnek. A politikus azonban állította: nem tudja, az hogyan került oda, ő nem fogyasztott drogot, és bár hajlandó lett volna magát drogtesztnek is alávetni, ezzel nem éltek a rendőrök. „Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem” – mondta a fideszes politikus.

Az ügy hatalmas botrányt okozott nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi szinten is.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.