A külügy nekiment Hadházynak Szijjártó miatt

A külügy nekiment Hadházynak Szijjártó miatt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Zdravko Pocivalsek szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. július 2-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szijjártó Péter az idén összesen 7 alkalommal használta munkavégzéshez a magyar állam helikopterét – közölte a külügyminisztérium államtitkára azután, hogy Hadházy Ákos a külügy vezetőjének helikopterezését firtatta.

Hadházy Ákos Facebook oldalára írta ki, hogy egy szemtanú szerint Szijjártó Péter mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre, hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában. Posztjában olyan információkra hivatkozik, amelyek szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében. A bejegyzéséhez fotókat is mellékelt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ezután lapunkat arról tájékoztatta, hogy ominózus napon, vagyis július 14-én Szijjártó Péter előbb Budapesten bejelentette a Lidl 35 milliárd forintos beruházását, amely 400 új munkahelyet teremt, majd Budapesten hivatalos látogatásra, Dunakeszin pedig munkaebédre fogadta az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén külügyminisztert. Ezt követően Tolnára utazott, ahol bejelentette a Fastron Hungária Kft. 564 millió forintos beruházását, amely 217 munkahely megőrzését teszi lehetővé. Végül Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt 10 Tolna megyei cég vezetőjével, tehát nem politikusokkal. A tárca szerint ez az igazság a „Hadháy-féle álhírekkel” szemben.

Menczer Tamás külügyi államtitkár ehhez annyit tett még hozzá, hogy „Magyarországnak működnie kell, akkor is, ha Hadházy úrnak ez nem tetszik”. Majd közölte, hogy a csütörtöki a 268. nap az évben, Szijjártó Péter az idén összesen 7 alkalommal használta munkavégzéshez a magyar állam helikopterét.