A külügy Szijjártó luxusjachtozásáról: semmilyen módon nem érintett közpénzt

A külügy Szijjártó luxusjachtozásáról: semmilyen módon nem érintett közpénzt

Szijjártó Péter külügyminiszter a luxusjachton Fotó: Németh Dániel Atlatszo.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – Mennyibe került Szijjártó Péter külügyminiszter luxusnyaralása? – erre volt kíváncsi a párbeszédes Szabó Tímea országgyűlési képviselő, ezért írásban fordult Szijjártóhoz, akit a közpénzeken is gazdagó Szíjj László vállalkozó luxusjachtján fotóztak le az Adrián még nyáron.

A tárcavezető helyette Magyar Levente parlamenti államtitkára válaszolta az alábbit szerdán: „A külügyminiszter mindig – így szabadsága alatt is – minden törvényt betartott és betart. A miniszter családjának nyaralása semmilyen módon nem érintett közpénzt, az teljes mértékben a magánélet része, a magánélet védelme pedig mindenkit megillet.”

Érdekesség, hogy a külügyminisztert a jachtos kiránduláson vendégül látó Szíjj László cége, a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft.  éppen a napokban nyert egy közel 92 milliárd forint összértékű közbeszerzést, az erről szóló szerződést szeptember 14-én írták alá.

Arról, hogy Szijjártó Péter hogyan került a politika fősodrába fiatalon, és milyen személyiségnek ismerik, itt olvasható a Magyar Hang portrécikke.