A külügyminisztérium 11 milliárd forinttal többet kap a módosított költségvetés szerint

A külügyminisztérium 11 milliárd forinttal többet kap a módosított költségvetés szerint

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2020. március 24-én (F
MTI/KKM/Borsosotó: Mátyás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra módosították a költségvetést, pontosabban a kormány jelentős összeget, összesen 28 milliárd forintot oszt szét a költségvetés tartalékából, írja a Hvg. 11 milliárd forintot kap a külügyminisztérium, külképviseleti beruházásokra, míg a Nemzeti Választási iroda is kap 7 milliárdot a választások előkészítésére (az eleve betervezett 12 milliárdon felül).

Tavaly, emlékeztet a lap, 85-ször módosították a költségvetést. A Miniszterelnökség 5 milliárdhoz jut különféle szervezetek támogatására. A Nemzeti Népegészségügyi Központnak 336 milliót adtak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek pedig 1,8 milliárdot.

Sopron 250 milliót kap a soproni népszavazás századik évfordulója alkalmából kialakítandó Hűségpark támogatására. Ezzel párhuzamosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lett a Károli Gáspár Református Egyetem campusának felújítása.

Címkék: költségvetés