A Kúria szerint is jogszerű, hogy nem hosszabbítottak a Klubrádióval

A Kúria szerint is jogszerű, hogy nem hosszabbítottak a Klubrádióval

Klubrádió – 92,9 MHz (Forrás: Klubrádió Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bíróság után a Kúria is elutasította a Klubrádió keresetét, amelyet azért indított, mert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elutasította a 92,9 MHz-re vonatkozó frekvenciahasználati jogosultsága meghosszabbítását. Emlékezetes, ezt azért tagadta meg az NMHH Médiatanácsa, mert a Klubrádió két alkalommal is elmulasztott eleget tenni az adatszolgáltatási kötelezettségének.

A Média1 portál értesülése szerint a Kúria is úgy ítélte meg, hogy a Médiatörvény alapján a médiaszolgáltatási jogosultság meghosszabbítása nem lehetséges akkor, ha a médiaszolgáltató két alkalommal megsértette a törvényt.

Felidézték, hogy a Klubrádió adatszolgáltatási kötelezettségének megsértését jogerős bírósági ítélet is megállapította. A Kúria szerint 365 napon belül ezzel kétszer is nem csekély módon megsértette a médiatörvényt, ilyen esetekben a Médiatanács ilyen nem gyakorolhat méltányosságot, nem újíthatja meg a jogosultságot a médiaszolgáltató kérelme ellenére sem. A médiahatóság kizárólag a jogalkotói akaratot követheti – írták.

A Médiatanács tavaly ősszel utasította el a Klubrádió hosszabítási kérelmét, amely öt évre szólt volna. A rádió végül február 14-én hallgatott el az éterben. Azóta csak az interneten hallható.