A Kúria szerint kimondható, hogy Matolcsy közpénzt lopott

A Kúria szerint kimondható, hogy Matolcsy közpénzt lopott

Matolcsy György és Orbán Viktor a nemzeti tőkésosztály létrehozásán dolgozik (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem sértette meg Bárándy Gergely Matolcsy György személyiségi jogait, amikor azt állította, hogy a jegybankelnök lopott - derül ki a Kúria döntéséből. Mint arról a Hvg.hu beszámolt, a jegybankelnök egymillió forintos sérelemdíjat követelt Bárándytól, miután az 2016-ban, még MSZP-s parlamenti képviselőként egy parlamenti azonnali kérdés után viszonválaszában lopással vádolta meg. Matolcsy akkori álláspontja szerint ezt közszereplőként sem kell eltűrnie, ezért bírósági úton követelt elégtételt és egymillió forint sérelmi díjat.

Az ügyben eljáró Fővárosi Törvényszék azonban megállapította, hogy Bárándy „tényekből levont következtetést”, tehát véleményt fogalmazott meg, s mivel vannak olyan ténybeli alapok, amelyek ilyen konzekvencia levonását megengedik, a kijelentés okszerűnek mondható.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2065877656829820&id=1811023822315206

Az ügy másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla elé került, itt 2017 nyarán született ítélet, érdemi változtatás nélkül helybenhagyták a februári, elsőfokú döntést. Ezt követően Matolcsy a Kúriához fordult felülvizsgálatra, amely úgyszintén helybenhagyta a korábbi ítéletet.