A kutyapárt Galla Miklósnak adná Márki-Zay mandátumát

A kutyapárt Galla Miklósnak adná Márki-Zay mandátumát

Márki-Zay Péter családjával a háta mögött értékeli a választási eredményt az Egységben Magyarországért eredményváróján 2022. április 3-án (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy arról beszámoltunk, Márki-Zay Péter az Egységben Magyarországért listavezetőjeként bejutott a Parlamentbe, és elvileg a Párbeszéd frakciójába ült volna be, de nem veszi fel mandátumát, marad Hódmezvásárhely polgármestere. A mandátumra igényt tart a Párbeszéd és a Jobbik is, Hadházy Ákos pedig Szél Bernadettnek adná a lehetőséget, mert az ő kiesését tartja az egyik legigazságtalanabb és legfájóbb fejleménynek a Fidesz-KDNP számára kétharmadot hozó választáson.

Most a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) is beszállt a vitába, és közösségi oldalukon egy képernyőfotót osztottak meg, amelyhez csak annyit írtak: „MZP mandátuma Galla Miklósnak jár!”

Az ügy előzménye, hogy Galla Miklóst tavaly februárban értesítették arról, hogy ő kapja a Karinthy-gyűrűt, amellyel a humor kiemelkedő szerzőit, előadóit díjazzák, ám nyáron a kuratórium illetlen viselkedés miatt visszavonta az elismerést. 

Galla nem törődött bele, nyílt leveleket írt, követelve a díjat. Végül Laár András kapta a díjat, de ő felajánlotta, hogy kölcsönadja Gallának a gyűrűt, aki nem elégedett meg ezzel, s azt hangoztatta, hogy az ékszer őt illeti. Pár levélváltás után Laár végül megenyhült s úgy döntött, odaadja a gyűrűt Gallának.