A kutyapárt sajnálja, hogy kevés aláírásgyűjtő ívet kapott, Hadházy felajánlotta, hogy ad nekik

A kutyapárt sajnálja, hogy kevés aláírásgyűjtő ívet kapott, Hadházy felajánlotta, hogy ad nekik

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt aláírásgyűjtő pultja (Fotó: a párt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azért tényleg meg van áldva ez az ország nem csak a kormányával, hanem ezzel az ellenzékkel is. Most az van, hogy azért nem tudjuk elkezdeni sok helyen a Fudan-os aláírásgyűjtést, mert alig kaptunk aláírásgyűjtő íveket az ellenzéktől – közölte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt hétfő délután a Facebook-oldalán.

„Múlt héten 680 ívet adtak nekünk, mi már akkor is hüledeztünk, hogy ez nagyon kevés, hiszen Budapest mellett gyűjtenénk még több tucat más városban is. De ők azt mondták, hogy A Szent Képlet alapján ennyi jár nekünk, de majd próbálnak még szerezni. Az egésznek persze semmi értelme, hiszen alapból ők annyi ívet kérhettek a Választási Irodától, amennyit akartak” – írták bejegyzésükben.

Hozzátették, több ívet azóta se kaptak és ezért sok városban nem tudják egyelőre elkezdeni az aláírásgyűjtést, hiába vannak meg hozzá „a passzivisták, a putkoordinátorok, a pultok a friss matricákkal, meg minden”.

A hozzászólásokra válaszolva pedig hangsúlyozták, hogy nem a hatpárti ellenzék kizárólagos ügye ez a népszavazás, segítenek, ahogy a tavaszi Fudan-konzultációnál is tették sokféle formában. „Baranyi Krisztinával együtt először vetettük fel tavasszal a népszavazás ötletét” – tették hozzá.

A hozzászólók között felbukkant Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, aki felajánlott, hogy ad íveket. „Ezen ne múljon, én szívesen adok! Aztán majd kérek a központból másikat helyette. Keressétek a kollégáimat holnap” – írta.

Húszezer aláírás?

Néhány tízezer aláírást gyűjtött eddig össze a hvg.hu információi szerint az ellenzék hétfő reggelig. Pontos számot hivatalosan nem közölnek egyelőre a szervezők, de a lapnál úgy tudják, a csütörtökön kezdődött aláírásgyűjtésről hétfő délelőtt kérték be először a részeredményeket, és meg nem erősített információik szerint 20 ezer körüli szignóról futottak be adatok, bár ezek nem teljesen naprakész számok lehetnek. A Hvg.hu úgy számol,. hogy a kérdésenként 200 ezer aláírást január közepére kellene összegyűjteni, hogy a népszavazásra a parlamenti választással egy időben sor kerülhessen. Információik szerint vannak választókerületek, ahol már szombaton, illetve vasárnap el is fogytak a kiosztott ívek, vagyis már az első néhány napban össze tudtak gyűjteni kérdésenként 3000-nél is több támogató szignót.

Az aláírásgyűjtési kampányért felelős Zaránd Péter (ő Márki-Zay Péter kampányfőnöke is) azt mondta, a vártnál sokkal jobban halad az aláírásgyűjtés, és nemcsak Budapesten, hanem vidéken is.

A közös ügy, a közös aláírásgyűjtés újra mozgósítani tudja a változást akarókat – írta a kézműtétje után lábadozó Márki-Zay Péter, közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt hétfő esti Facebook-posztjában.