A luxemburgi külügyminiszter szerint inkább Orbánról kellene népszavazást tartani

A luxemburgi külügyminiszter szerint inkább Orbánról kellene népszavazást tartani

Forrás: Jean Asselborn Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Éles hangon bírálta a magyar miniszterelnököt a luxemburgi külügyminiszter - írta az Euronews. Jean Asselborn szerint „arról kéne az Európai Unióban népszavazást tartani, hogy tolerálják-e az EU-ban Orbánt”. Az Unió rangidős külügyminisztere a német Der Spiegelnek adott válaszában azt mondta, hogy teljesen biztos abban, hogy erre „határozott nem lenne a válasz.” Ezzel „egy csapásra meg lenne oldva a magyar kormány elleni véget nem érő eljárások sora. Egyelőre azonban nem lehet uniós szinten népszavazást kiírni, de Asselborn szerint el kellene gondolkodni a bevezetésén.

A luxemburgi külügyminiszter azután nyilatkozott, hogy a magyar miniszterelnök bejelentette, ötkérdéses "gyermekvédelmi" népszavazást tartanak.

Michael Roth német Európa-ügyi miniszter az ügyről azt mondta a lapnak, hogy "a német kormány szerint a meleg közösség elleni törvény ellentmond az Európai Unió értékeinek". A német politikus a magyar parlament döntését „rendkívül aggasztónak” minősítette. Mint mondta, a „kisebbségekkel – beleértve a szexuális kisebbségeket is – való tiszteletteljes bánásmódnak vitán felül kell állnia”.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom