Kormányinfó: továbbra is tiltólistán a Magyar Hang

Kormányinfó: továbbra is tiltólistán a Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelek szerint az újabb kétharmad után sem vehet részt a Magyar Hang a kormányinfón. Lapunk munkatársa ahogy minden alkalommal, úgy most is elküldte sajtóregisztrációnkat az eseményt szervező Kormányzati Tájékoztató Központnak, – igaz, a meghívót nem tőlük kaptuk, hanem más sajtóorgánum munkatársa küldte át. Ám ahogy azt az elmúlt két évben megszokhattuk, mégsem nyertünk bebocsátást a sajtótájékoztató helyszínére, a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai épületébe.

Ide Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő általában a néhány tíz méterre található Miniszterelnökségről szokott átsétálni, nekünk kizárólag ekkor van módunk kérdezni. Igaz, érdemi válaszokat nem szoktunk kapni.

Ezúttal – mivel Gulyás füléhez tartott telefonnal lépett ki a minisztérium épületéből – a kormányszóvivőt kérdeztük annak okáról, hogy miért nem lehetünk jelen a kormányinfón. Szentkirályi egyébként kormánybiztosi minőségében felelős a sajtóval való kapcsolattartásért, így azt feltételeztük, a kérdésben legilletékesebb személynél érdeklődtünk.

De csalódnunk kellett, Szentkirályi Alexandra szavai szerint ugyanis nem ő intézi a sajtóregisztrációt. Hogy ki, az nem derült ki. A körülmények ismeretében egy kafkainak ható tanáccsal is ellátott, mégpedig azzal, hogy regisztráljuk. Jelezte továbbá, hogy a Magyar Hang kérdéseivel egyébként rendszeresen találkozik a kormányinfókon, mivel azokat felteszik más lapoknak dolgozó kollégáink. Megkérdeztük azt is, hogy a kormányinfóról való kitiltásunk az újabb kétharmad után is marad-e, amire válasz már nem érkezett. 

Rövid sétánk végén megreszkíroztunk egy kérdést Gulyás Gergely felé is, ám ő kitartóan hallgatta a telefonját, majd belépett a kapun.