A Magyar Hang után a járványügyi intézkedésekről érdeklődő Telexet is kiosztotta az FTC

A Magyar Hang után a járványügyi intézkedésekről érdeklődő Telexet is kiosztotta az FTC

A ferencvárosi Lovrencsics Gergő gólöröme a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros-Dinamo Zagreb mérkőzés elején a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. A háttérben Myrto Uzuni (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) a „klub érdekeit sértő tartalmak korábbi közzététele miatt” nem kíván együttműködni lapunkkal, így bár a  UEFA, vagyis az Európai Labdarúgó-szövetség elfogadja akkreditációs kérelmeinket a nemzetközi mérkőzésekre, az FTC vezetése mégsem engedi be munkatársunkat a csapat hazai Bajnokok Ligája mérkőzéseire. A 25 év után ismét az európai elitkörbe jutott együttes most a Telex hírportált józanította ki.

Az oldal arra lett volna kíváncsi, hogy milyen járványügyi előírásokat kell betartaniuk a szerdai, Dinamo Kijiv elleni csoportmeccsen. Emlékeztettek, hogy a koronavírus-járvány kellős közepén több mint 15 ezren nézték végig szombaton a Groupama Arénában, ahogy a Ferencváros 2-0-ra legyőzi az ősi rivális Újpestet. A 444 vette észre, hogy a tévéközvetítésből és a helyszínen készült fotókból is jól ki lehetett venni, hogy a szurkolók nem igazán vették komolyan a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályokat: a tömött lelátókon sokan egyáltalán nem vették fel a maszkot, a távolságtartásról nem is beszélve. Szintén a 444 írta meg, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs is kint volt a meccsen, később olyan fotót posztolt magáról, amin maszk nélkül szurkol. 

A Fradi szerdán a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijivvel játszik, és a Groupama Arénában rendezett meccsen az UEFA előírásai miatt a stadion kapacitásának 30 százalékáig engedhetnek be nézőket, így 5 ezren lesznek kint, mivel minden jegyet eladtak az összecsapásra. A Telex ennek apropóján faggatta volna a klubot a járványügyi intézkedésekről.

Az FTC azonban egészen másról tájékoztatta a lapot:

"Tisztelt uram, ön már a hvg.hu és az index.hu munkatársaként is fordult hozzánk, akkor is és most is azt tudjuk mondani, hogy az FTC érdekeit súlyosan sértő tartalmak közzététele miatt nem óhajtunk együttműködni önökkel. Ezen a tényen az sem változtat, hogy átnevezték a lapjukat.

Az ön által képviselt platformokon az elmúlt években folyamatosan rossz színben tüntették fel a hazai sportéletet, a magyar labdarúgást, és ami igazán perdöntő, a 121 esztendős rekordbajnok Ferencvárosi Torna Clubot, ezzel kárt okozva az FTC-nek.

Megerősítjük, hogy továbbra is úgy gondoljuk, önökkel felesleges az együttműködés, mert tájékozatlanok, mert előítéletesek, mert nem is kíváncsiak a valóságra, a másik fél véleményét önök a saját céljaikra használják.

Levelünk közzétételéhez kizárólag akkor járulunk hozzá, ha az teljes terjedelmében történik.

Üdvözlettel: FTC"

 A Telex felidézi, hogyan vélekedett Kubatov Gábor klubelnök (és a Fidesz pártigazgatója) az egyesület és a média viszonyáról. – Ha nincsen valamiféle érdekképviseletünk, akkor azt csinálnak velünk, amit akarnak, és higgyék el, hogy ez nem politikai kérdés, mert innen a stadionból egy csomó portál ki van hajítva. Nem dolgozunk velük, nem léphetnek be, mert csak a vizünket isszák, és az időnket pazaroljuk rájuk, mert úgyis tudják, hogy mit írnak, előre megvannak a cikkek. De ez nem politikai kérdés, mert van jobboldali portál, amelyik nem tudott viselkedni, az nem fog bejárni ide. És van olyan baloldali portál, amelyik nem fog bejárni ide – fogalmazta meg ars poeticáját Kubatov újévi köszöntőjében.