A Magyar Karate Szakszövetség is megszólalt a szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú ügyében

A Magyar Karate Szakszövetség is megszólalt a szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú ügyében

Képünk csak illusztráció! Szolnoki Kalandpark. (Fotó: Tiszaliget – Élménysziget Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Karate Szakszövetség sürgős fegyelmi és etikai eljárást indított azzal az edzővel szemben, aki a szolnoki kalandparkban egy 8 éves kisfiút rúgott fel. Az érintett edzőt a vizsgálat idejére minden karateoktatási tevékenységtől eltiltották.

Mint arról lapunk is beszámolt, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tette közzé Facebookon kedden azt a videót, amelyen az látszik, hogy a csoportkísérő edző akkora erővel rúgta ki egy gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a gyerek lefejelte a földet. Az RTL úgy tudja, hogy a gyerek nem akart mászni, ezért rúgta fel az egyesületi vezető. A Szolnoki Kalandpark az RTL-lel azt közölte, hogy a helyi dolgozók nem is látták a bántalmazást, ők csak arra lettek figyelmesek, hogy a környéken álló gyerekek hirtelen rendkívül zaklatottak lettek, volt, aki el is sírta magát. 

Az eset hatalmas felháborodást keltett, a Magyar Karate Szakszövetség csütörtöki közleményében ítélte el a történteket. Mint írták, mélységes felháborodással értesültek az esetről, amit megdöbbentő gyermekbántalmazási esetnek neveztek. „Az egész magyar karate társadalom, illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karate mesterei a közösségünknek elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől” – fogalmaztak a közleményben.

A jászberényi Yakuzák SE elnöke vállalta a felelősséget az esetért, és lemondott posztjáról. A bejegyzést azonban később eltávolították a sportegyesület honlapjáról. A Szolnoki Rendőrkapitányság megerősítette, hogy nyomozást folytatnak garázdaság vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.