„A magyar katonák példát mutatnak az összes katonának az egész világon”

„A magyar katonák példát mutatnak az összes katonának az egész világon”

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka beszédet mond a honvédség KFOR-kontingense Koszovóból hazaérkezett 25. váltásának visszafogadó ünnepségén a debreceni Kossuth téren 2022. március 31-én. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök délután a magyar KFOR kontingens 25. váltásának visszafogadó ünnepségét tartották Debrecenben – adta hírül a honvedelem.hu portál. A rendezvényen megjelent Kósa Lajos, Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke is, aki elmondta, ha egy ország nincs biztonságban, ha honfitársaink nem érzik magukat biztonságban, akkor nagy baj van. 

Ruszin-Szendi altábornagy a debreceni Kossuth téren tartott ünnepségen elmondta, a magyar katonák példát mutattak „az összes katonának az egész világon, hogy hogyan kell egy béketámogató műveletben részt venni”. 

Puskás István, debreceni alpolgármester a hazatérő kontingens helytállását dicsérve hangsúlyozta: „minden debreceni és minden magyar állampolgár nevében mondhatom, hogy hősként tekintünk önökre, hősként fogadjuk most önöket vissza, hősként üdvözöljük önöket újra magyar földön.” (MTI)