„Függesszék fel az orosz propaganda sugárzását a magyar közmédiában”

„Függesszék fel az orosz propaganda sugárzását a magyar közmédiában”

Nógrádi György az M1 műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azonnali hatállyal függesszék fel az orosz propaganda sugárzását a magyar közmédiában – ezt Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje követelte szombaton délután. Korábban az LMP-s Ungár Péter is elfogadhatatlannak nevezte, hogy a köztelevízió adásában a szereplők és a televízió műsorvezetői több, egymást követő beszélgetésben is az agresszor Oroszországot mutatták be mint pozitív, megfontolt, nyugodt szereplőt és a megtámadott Ukrajnát tették felelőssé a háborúért.

Azonnali hatállyal függesszék fel az orosz propaganda sugárzását a magyar közmédiában! Követeljük a magyar emberek hiteles tájékoztatását az adóforintjainkból működő televízióban és rádióban! – Márki-Zay Péter a Facebookon adott hangot a bírálatának.

Néhány órával korábban az LMP-s Ungár Péter kezdeményezte, hogy a Médiatanács vizsgálja ki: az MTVA M1 csatornáján csütörtökön elhangzó, az orosz agresszióért lényegében Ukrajnát felelőssé tevő beszélgetések mennyiben felelnek meg a közszolgálatiságnak, a pártatlan, elfogulatlan tájékoztatásnak. – Az MTVA által adásba engedett beszélgetések egyoldalú, kontextus nélküli orosz propagandaanyagok voltak. A televízió még kísérletet sem tett az eltérő szempontok bemutatására, vagy geopolitikai elemzésre, egyszerűen a Kreml álláspontját közvetítette. Ez az álláspont pedig nem mellékesen ellentétes az EU, a NATO és a magyar kormány álláspontjával is – közölte az ellenzéki politikus.

De ugyanebben a témában szólalt meg Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője, aki egyben az ellenzék médiaprogramjáért is felelős. Mint írta, „az állami tévé Spöttelével, Nógrádival és hasonló közveszélyes hazudozókkal harsogja az orosz háborús propagandát”.  Koltay Andrást, a Médiatanács elnökének címezte, hogy ennek vessen véget, hiszen ő az, aki eltávolíthatja az MTVA vezérigazgatóját, a „hírhamisításban személyes tapasztalattal rendelkező Papp Dánielt, aki a munkáltója a hazugság-gépezet további döntéshozóinak”.