A Magyar Nemzet eljutott oda, hogy az orosz agresszorok által megszállt és porig rombolt ukrajnai területeket „felszabadították”

A Magyar Nemzet eljutott oda, hogy az orosz agresszorok által megszállt és porig rombolt ukrajnai területeket „felszabadították”

Orbán Viktor a Magyar Nemzet logóját viselő Magyar Időket olvassa az átlogozás napján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormánypárti Magyar Nemzet hétfő reggeli ukrajnai háborús cikkében azt írja Wittich Zoltán, hogy „Elemzők szerint a felszabadított területeket Moszkva először adminisztratív ellenőrzése alá vonja, később pedig valamilyen politikai berendezkedést alakíthat ki rajtuk, akár annektálhat is bizonyos területeket.” – vette észre először a Népszava.

A cikk címe (Lassan, de biztosan haladnak előre az oroszok Ukrajnában) megnyugtatja az oroszoknak drukkoló olvasókat, hogy idővel eljön a teljes felszabadulás. „Donyecki és Luhanszki Népköztársaság” egyelőre még idézőjelben van, illetve még az „önhatalmúlag” is bekerült a cikkbe, de az orosz fegyveres erők már csak támogatást nyújtanak a „Donyecki és Luhanszki Népköztársaság” felszabadító csapataiknak – legalábbis a Magyar Nemzet által közvetített alternatív valóságban.

Bár a cikk kénytelen elismerni, hogy a kezdeti lendület némileg megcsappant, de megnyugtatnak mindenkit, hogy „Az orosz védelmi minisztérium mostanra a Donyec-medence felszabadítását tűzte ki elsődleges céljának.”

Bár az is igaz, idézi a Magyar Nemzet különösebb kommentár, értelmezési kísérlet, kontextusba helyezés nélkül az orosz parlament felsőháza alkotmányjogi bizottságának vezetőjét, hogy „Ukrajna egész területén el kell végezni a nácitlanítást és demilitarizálást, mert Kijev folyamatosan a Krím megtámadásával fenyeget. Ha ezt nem tesszük, területeink, polgáraink és infrastruktúránk is konstans veszélybe kerül.”

Ezek egy az egyben a nyugatnak szánt orosz propaganda paneljei. Oroszországban nem használják őket, mert már azért is letartóztatnak bárkit, ha azt állítja, hogy Ukrajnában háború van.