A Magyar Orvosi Kamara is szolidaritást vállal a sztrájkoló pedagógusokkal

A Magyar Orvosi Kamara is szolidaritást vállal a sztrájkoló pedagógusokkal

Fotó: Unsplash/Martin

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mindenki számára hozzáférhető minőségi oktatás és minőségi egészségügyi ellátás a társadalmi jólét alapja. Ezért a Magyar Orvosi Kamara szükségesnek tartja, hogy minden gyermek és tanulni vágyó fiatal hozzáférjen a minőségi oktatáshoz, ahogyan fontosnak tartja azt is, hogy a magyar emberek – korosztálytól függetlenül – egészségben éljenek. Ezért szolidaritást vállalunk a pedagógusokkal, akik az előbbiért, és az egészségügyi szakdolgozókkal, akik velünk, orvosokkal együtt az utóbbiért felelősek – ezt az állásfoglalást adta ki hétfő reggel a Magyar Orvosi Kamara Elnöksége.

Ismert, gyermekfelügyeletet biztosítanak, de az első két órát nem tartják meg hétfőn a sztrájkoló pedagógusok.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) is szolidaritásáról biztosította a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét és a Pedagógusok Szakszervezetét, valamint támogatták a kétórás sztrájk meghirdetésében megfogalmazott célokat és követeléseket. Számos egészségügyi végzettségű tagtársunk végez oktatói tevékenységet az egészségügyi és szociális szakképzésben, így maximálisan ismerjük és átérezzük helyzetüket! – indokolta döntését a szakdolgozói kamara.