A Magyar Posta az uniós szankciókat okolva jelentette be: 1200 embert bocsátanak el

A Magyar Posta az uniós szankciókat okolva jelentette be: 1200 embert bocsátanak el

Az energiaválság miatt eredetileg ideiglenesen bezárt 141-es postahivatal bejárata Zuglóban, a Mogyoródi úton. A Magyar Posta Zrt. 2022. november 12-től tavaszig 366 postahelyen szüneteltette a szolgáltatást, mely helyeken a korábbi döntés alapján ideiglenesen szünetelő posták újranyitására a gazdasági helyzet miatt már nem lesz lehetőség (Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját - közölte a csoportos létszámleépítésről szóló döntést a cég az MTI-vel kedden.

Azt írták, a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt. Hozzátették, a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozókat a szerződött partnereknél foglalkoztassák tovább, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést.

Ismertették, a vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása. – Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat – áll a közleményben. Hangsúlyozták, annak érdekében hozta az újabb kényszerű döntést a cég vezetése – mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata –, hogy a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását.

Tavaly október végén már a cég már bejelentette: több száz postát zárnak be országszerte ideglenesen a megemelkedett rezsiköltségek miatt, ezek közül januárban viszont 45 újranyithatott.