Magyarországon élő kínaiak levélben kérik, hogy változtassák meg a „Kínát sértő” utcaneveket

Magyarországon élő kínaiak levélben kérik, hogy változtassák meg a „Kínát sértő” utcaneveket

Fotó: Baranyi Krisztina Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyarországon élő negyvenezer kínai nevében írt levelet 16 kereskedelmi kamara és egyesület vezetője Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek azért, hogy „gondolják át az utcanevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait és amennyiben lehetséges, [a] Kínát sértő változtatásokat módosítsák.” – tudta meg a 444.hu.

„Mivel ismerjük az anyaország reakcióit, [...] félelmünk egyre nő, hogy a Magyarország és Kína közötti gazdasági kapcsolatok rossz irányba fognak fejlődni” - írják.

Baranyi Krisztina hosszú válaszlevélben indokolja, miért hagyják úgy az utcaneveket, ahogy azokat tavaly beiktatták. Mint megjegyzi: „Szeretném Önöket biztosítani, hogy az átnevezések következményeit már azok bejelentése előtt alaposan megfontoltam, és arra jutottam, hogy előnyei jelentősek, hátrányai viszont elenyészőek, ha egyáltalán vannak”.

Majd így folytatja: „Amikor átnevezzük a ferencvárosi közterületeket, akkor az Önök levelében megfogalmazottakkal szemben nem Kína belügyeibe avatkozunk be, hanem megvédjük a saját érdekeinket. Elsősorban a magyar állam korrupt vezetőivel szemben, másodsorban attól, hogy kínai érdekkörök avatozzanak be a belügyeinkbe”.