A márfai szőlőhegyen találták meg a rendőrök a magára hagyott újszülöttet

A márfai szőlőhegyen találták meg a rendőrök a magára hagyott újszülöttet

Újszülöttet mentettek a rendőrök (Képernyőfelvétel: PoliceHungary / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Kitartó kutatás eredményeképpen élve találták meg egy magára hagyott csecsemőt a rendőrök a márfai szőlőhegyen – írta a rendőrség honlapján péntek reggel.

A magyar rendőrök onnan szereztek tudomást arról, hogy egy újszülöttet kell megkeresniük, hogy a horvát társszervek értesítették őket 2022. június 16-án 0 óra 13 perckor arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután Magyarország területén megszülte a gyermekét, majd magára hagyta. A 31 éves horvát állampolgárságú nő ellentmondásos információkat adott arról, hogy pontosan hol adott életet a gyermeknek, azonban a rendőrök a horvát társszervek segítségével beszerzett adatok alapján kutatásba kezdtek, amelynek eredményeképpen Márfa szőlőhegyen június 16-án délután megtalálták az életben lévő újszülöttet.

A kutatásban egy orvosi végzettséggel rendelkező rendőr is részt vett, a csecsemőt a megtalálás után szakszerű ellátásban részesítette egészen a mentők kiérkezéséig, akik ezután átvették a gyermek ellátását, majd kórházba szállították.

A nő ellen emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.