A MÁV figyelmeztet: nagyobb késések lehetnek a hőség miatt

A MÁV figyelmeztet: nagyobb késések lehetnek a hőség miatt

Képünk illusztráció! A MÁV Start Zrt. nagy utasforgalmú vonalakra tervezett, Stadler gyártmányú, KISS típusú elektromotoros meghajtású, kétszintes, modern vonat-szerelvénye indulásra vár az 1847 óta működő Szolnok vasútállomáson, Magyarország egyik legnagyobb alapterületű vasúti csomópontján. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon forgalomba állt az első, emeletes KISS-motorvonat, jövő év végéig pedig, összesen 40 KISS állhat forgalomba. (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fennakadást okozhat a rendkívüli hőség a vasúti közlekedésben, akár nagyobb késések is lehetnek – közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

A kánikula miatti hőtágulás hatására a vágányokban, felsővezetékekben „káros anyagfeszültség” keletkezhet, a MÁV ezért folyamatosan figyeli a pályahálózatot, méri a sínhőmérsékletet. Szükség esetén sebességkorlátozásokat vezet be, amelyek hosszabb menetidőkhöz vezethetnek – közölte a vasúttársaság. Hozzátették: egyes térségekben és vonalakon akadozhat a forgalom, akár nagyobb késések is kialakulhatnak, amikor a csatlakozásokat sem tudják tartani.

A vasúttársaság ezért arra kéri utasait, hogy a hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, és ha mégis így tesznek, feltétlenül tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a MÁV internetes és közösségi oldalain, a vasúttársaság ügyfélszolgálatánál vagy a Mávdirektnél.

Kitértek arra is, hogy a MÁV-Start a hőségriasztás ideje alatt naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak. A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között Budapesten, a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet – írták.

Címkék: MÁV, hőség