A Médiatanács vizsgálja az ATV-t Niedermüller kijelentése miatt

A Médiatanács vizsgálja az ATV-t Niedermüller kijelentése miatt

Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Állampolgári bejelentés alapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa vizsgálatot indít a Magyar ATV szolgáltatójával szemben. A közleményből kiderült, hogy A nap híre című műsor miatt vizsgálódnak, mert az egyik résztvevő többek között rémisztő képződménynek nevezte a „fehér, keresztény, heteroszexuális” embereket – írta az MTI.

A január 23-i műsorban a VII. kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter mondta azt „hogy ha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés."

A polgármester mondatain sokan felháborodtak. Később a DK jelezte, hogy határozottan elítélik a kirekesztésnek bármely formáját, és visszautasítják, hogy kirekesztő vagy kereszténygyűlölő lenne.

Január 30-án a Fidesz erzsébetvárosi szervezete, a KDNP és a Fidelitas demonstrációt is szervezett.