A migrációra hivatkozva lazítana a fegyvertartás szabályain a Mi Hazánk Mozgalom

A migrációra hivatkozva lazítana a fegyvertartás szabályain a Mi Hazánk Mozgalom

A Mi Hazánk óriásplakátja a főváros IX. kerületében 2019 áprilisában (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Online szavazáson kérik ki a szimpatizánsaik véleményét a kérdésről, és akár a fegyvertartás szabályainak lazításáról is benyújtana törvényjavaslatot a Mi Hazánk Mozgalom – ezt Toroczkai László, a párt elnöke jelentette be egy videóban.

– Úgy gondoljuk, aki büntetlen előéletű és átmegy a pszichológiai vizsgálatokon, legyen joga önvédelmi fegyvert tartani – mondta Toroczkai. Ismertette az általuk gyűjtött adatokat, melyeket közelebbről meg nem határozott szakértői véleményekre alapozott, és amelyek szerint a lakosság 0,6 százalékának lehet valódi lőfegyvere Magyarországon, a fegyverviselési engedéllyel rendelkezők négyötöde vadász, egyötöde sportlövészet céljából tarthat fegyvert.

A kezdeményezést a migrációval indokolta, és azzal, hogy a világ nem a béke irányába halad.

– Segítünk abban, hogy a hazafias érzelmű, fegyverrel és fegyverviselési engedéllyel rendelkező magyarok szövetségbe tömörüljenek. A kérdés az, hogy változtassunk-e a magyarországi törvényeket, több magyar számára tegyük-e lehetővé a fegyvertartást – fejtette ki Toroczkai. A párt online szavazást indít a kérdésben, és az elnök jelezte: a Mi Hazánk országgyűlései képviselői készek törvényjavaslatokat benyújtani a fegyvertartás feltételeinek lazítása érdekében.