„A miniszter tartozik a közvéleménynek”

„A miniszter tartozik a közvéleménynek”

Keresztes László Lóránt, a testület LMP-s elnöke és Nagy István az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy István agrárminisztert hallgatná meg az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának rendkívüli ülésén a testület LMP-s elnöke. Keresztes László Lóránt szerint ugyanis a tárcavezetőnek választ kell adnia több kérdésre is.

Itt említette az aszály és a vízhiány kérdését, mert szerinte a kormány „alapjaiban elhibázott vízgazdálkodási politikájával sodorta veszélybe az országot, nem törődve a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbá váló aszályokkal”. Felhozta a fakitermelés megkönnyítését lehetővé tévő kormányrendeletet is, ami – mint írta – teret nyit a szinte korlátlan erdőirtásnak, miközben az energiaválság hatásaira semmiféle megoldást nem kínál.

Keresztes László Lóránt szerint a miniszter tartozik a közvéleménynek, a szakmai és civil szervezeteknek, az újságíróknak és a képviselőknek azzal, hogy a bizottsági ülésen válaszol a kérdésekre. Egyúttal beszámolóval tartozik az aszály vészhelyzeti operatív törzs munkájáról, a kormány aszálykezelési terveiről, illetve a vízgazdálkodással kapcsolatos tervekről csakúgy, mint az erdőirtásnak megágyazó kormányrendelet előkészítésének folyamatáról és annak hatásairól.