A minisztérium nem engedi, hogy ingyenes legyen a tömegközlekedés Baján

A minisztérium nem engedi, hogy ingyenes legyen a tömegközlekedés Baján

Nyirati Klára (Fotó: Sikeres Bajáért Egyesület)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, hogy hiába döntött az önkormányzat Baján arról, hogy nem kell jegyeket, bérleteket vásárolni senkinek a buszok használatához, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerint ezt így nem tehetik meg – derül ki az ATV Híradójának riportjából.

Már az év eleje óta nem kell fizetni a városban a tapasztalatok pedig jók. „Nem használták a bajaiak a tömegközlekedést, nem volt jó a menetrend, viszonylag drága volt. Kiszámolták, hogy egy négytagú családból, ha mindenki buszozik, akkor azzal az erővel autózhatnak is, tehát ez csak akkor éri meg, ha valóban használja mindenki a tömegközlekedést” – mondta Nyirati Klára momentumos polgármester az ATV-nek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól azt a választ kapta az ATV, hogy a veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok nem teszik lehetővé az önkormányzatoknak a különféle közszolgáltatások díjainak módosítását. A bajai önkormányzat egyébként kezdeményezni kívánja a parlamentnél, hogy az ilyen esetekre dolgozzon ki egy megfelelő jogszabályt. A minisztérium két hónap határidőt adott a megoldásra.