A Moderna is oltaná a fiatalokat

A Moderna is oltaná a fiatalokat

A Moderna amerikai biotechnológiai vállalat logója a cég egyik épületének bejáratánál a Massachusetts állambeli Norwoodban 2020. február 25-én (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai Moderna gyógyszergyártó hamarosan kérni fogja a 12-17 éves korosztálynak kifejlesztett, koronavírus elleni oltás jóváhagyását az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) – idézte a Journal du dimanche francia vasárnapi lap a cég vezetőjét. 

Stephane Bancel elmondta, hogy a Moderna június elején nyújtja be kérelmét. Szerinte az lenne a legjobb, ha ezt a korosztályt sikerülne beoltani még az iskolaév kezdete előtt, augusztus végéig, hogy biztosan el lehessen kerülni a koronavírus negyedik hullámát Európában. 

Az EMA-nál most zajlik a Pfizer/Biontech cég 12-15 évesek számára fejlesztett, koronavírus elleni oltóanyagának a vizsgálata. Az Egyesült Államokban ez a vakcina már megkapta a használatba vételi engedélyt.

(MTI)