A Mol közölte: csak az üzemanyag-rendelések negyedét teljesítik a jövő héten

A Mol közölte: csak az üzemanyag-rendelések negyedét teljesítik a jövő héten

Benzinkút a befagyasztott benzinárak után (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jóval kevesebb üzemanyagot tud szállítani a Mol a benzinkutaknak, mint amennyit a szerződésben korábban vállalt – közölte levélben partnereivel az olajtársaság egy, amely a Szeretlek Magyarország birtokába jutott.

Ebben többek közt az áll: „az üzemanyagrendelés tervezhetősége és az országos ellátásbiztonság érdekében” a szeptember 19-ével kezdődő héten a szerződésekben előre megadott dízel és motorbenzin mennyiségének mindössze 25 százalékát tudják biztosítani”.

A kormány tavaly november 15-én vezette be a benzinárstopot, ennek értelmében a lakossági felhasználók rögzített, 480 forintos áron vásárolhatják literenként az üzemanyagot. Az árstop jelenleg október elsejéig érvényes, kérdés a kormány meghosszabbítja-e ezt. Az biztos, hogy mint nemrég kiderült, szombaton rendkívüli kormányinfó lesz, így elképzelhető, hogy ha született már ezzel kapcsolatos döntés, arról is tájékoztatnak.

Frissítés: A Mol a 444 megkeresésére az alábbit közölte: „A vállalat március eleje óta 258 új partnerrel, közöttük számos független benzinkúttal kötött nagykereskedelmi szerződést, amelyek azelőtt nem a MOL-tól szerezték be az üzemanyagot. Az aktuális 25 százalékos korlátozások csak ezekre az új partnerekre vonatkoznak, akikkel a kieső import miatt idén bővült az ügyfélkörünk. Intézkedéseink során egyszerre mérlegeljük az országos ellátásbiztonsági szempontokat és az ügyféligényeket. Az a célunk, hogy mindenkinek jusson üzemanyag.”