A Momentum bíróságon támadja meg a debreceni akkugyár engedélyét

A Momentum bíróságon támadja meg a debreceni akkugyár engedélyét

Donáth Anna beszédet mond a Momentum jövőértékelő rendezvényén 2023. február 4-én (Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bíróságon támadja meg a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét a Momentum, az eljárás idejére pedig az építkezés felfüggesztését kéri a bíróságtól. Erről Donáth Anna számolt be a Facebook-oldalán.

Szerdán a debreceni Helyi Választási Bizottság elutasította a Momentum népszavazási kérdését az akkumulátorgyárral kapcsolatban. „Pedig a Momentum csak annyit szeretett volna elérni, hogy a debreceniek dönthessenek: akarnak-e vízszennyező akkumulátorgyárat városuk határába. De a választási bizottság a titkolózó városvezetés és a kínai cég oldalára állt a debreceniekkel szemben” – olvasható a közleményben.

A Momentum korábbi elnöke szerint nem hagyják annyiban, és nemcsak a népszavazási kérdés ügyében fellebbeznek, de az engedélyt is bíróságon támadják meg. „A Momentum álláspontja világos: nem akarunk vízmérgező akkumulátorgyárakat Magyarországon!” - olvasható Donáth Anna posztjában.

Mint beszámoltunk róla, Debrecen önkormányzatának csütörtöki közgyűlése szokatlan biztonsági intézkedések mellett zajlik, közterület-felügyelők vannak a helyszínen.