A Momentum fidesz.ru néven indított weboldalt

A Momentum fidesz.ru néven indított weboldalt

Fotó: Momentum/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A Magyar Kormány legújabb, közpénz milliárdokból finanszírozott plakátjai azt állítják, hogy Orbán Viktor békét és biztonságot akar Magyarországnak. Ez azonban, lássuk be, nem rajta múlik: ő az elmúlt 12 évben mindent megtett azért, hogy a magyar egy háborús retorikában elő, Putyintól függő állam legyen” – ez áll a Momentum Mozgalom vasárnap kiadott közleményében, melyet a hvg.hu idéz.

A párt egy fidesz.ru címen weboldalt készített, ahol azt gyűjtötték össze, hogy „Orbán Viktor hogyan is szolgáltatta ki hazánkat az orosz érdekeknek az elmúlt 12 évben, kockára téve ezzel az ország biztonságát.”

Hogy a cím minél több emberhez eljusson, a párt több nagyvárosban „kiegészítette” a kormányzati plakátokat.

A párt közleményében az áll, hogy „12 év folyamatos gyűlöletkeltés és szabadságharc után ott tartunk, hogy Magyarország nem független ország: Orbán Viktor teljes mértékben kiszolgáltatottá tette Oroszország irányába. A »nem leszünk gyarmat« szlogen mögé bújva éppen ennek az elenkezőjét valósította meg: drága hitelekkel láncolt Oroszországhoz, orosz kémbankot telepített Budapestre és még a közszolgálati médiából is orosz propaganda szól”.