A Momentum is beállt Ungár Péter mögé

A Momentum is beállt Ungár Péter mögé

Ungár Péter (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár sokáig lebegtette a Momentum, hogy a szombathelyi ellenzéki előválasztáson felsorakozik-e valaki mögé, most eldőlt: kedden bejelentették, hogy az LMP-s Ungár Pétert támogatják. Az Úgytudjuk.hu helyi portál – aminek kiadója egyébként részben éppen Ungár Péter tulajdona – számolt be arról a sajtótájékoztatóról, ahol kiderült, hogy a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP mellett már a Momentum is a parlamenti politikust támogatja. Ellenfele Czeglédy Csaba, aki mögött csak a Demokratikus Koalíció áll.

A sajtótájékoztatón László Győző, Szombathely momentumos alpolgármestere azt mondta, szavazóikat is arra kérik, hogy Ungár Pétert támogassák az előválasztáson. – Munkája során már bizonyított és az Országgyűlésben is kérlelhetetlenül a szombathelyi érdekek mentén száll síkra – mondta.

A döntés azért is érdekes, hiszen a Magyar Hang információi szerint éppen a Momentum volt az, amely szerette volna elérni, hogy ne Ungár Péter legyen Czeglédy Csaba ellenfele. Úgy tudjuk, hogy pont László Győzőt látták volna szívesebben a helyén, cserébe pedig országszerte több LMP-s politikust támogattak volna. Az alku végül nem köttetett meg.

Szombathelyen egyébként nagy meccs várható, a felmérések szerint ugyanis Ungár Péter és Czeglédy Csaba fej-fej mellett áll. A Medián nemrég közölt kutatása szerint is a kormányt leváltani szándékozók 45 százaléka szavazna az LMP-s Ungár Péterre a szombathelyi előválasztáson, míg a DK-s Czeglédy Csaba a voksok 44 százalékát kapná.