A Momentum is Márki-Zay Pétert támogatja Hódmezővásárhelyen

A Momentum is Márki-Zay Pétert támogatja Hódmezővásárhelyen

Márki-Zay Péter (Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik után a Momentum is bejelentette a hódmezővásárhelyi polgármester támogatását. – A Momentum Mozgalom Csongrád-Csanád megye 4-es számú választókerületében Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét támogatja az ellenzéki előválasztáson – jelentette be a párt a Facebookon.

Mint írják, a 2022-es kormányváltáshoz mind a 106 körzetben a legesélyesebb ellenzéki jelöltet kell megtalálni, és meggyőződésük, hogy ebben a választókerületben neki van a legtöbb esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét.

Márki-Zay Péter 2018-ban legyőzte a Fidesz polgármester-jelöltjét Hódmezővásárhelyen, 2019-ben ismét nyerni tudott és már testületi többséggel a háta mögött irányítja a várost. „Nála kevés politikus küzd jobban a rendszerszintű korrupcióval szemben, ezért ő a Fidesz legnagyobb ellenfele a körzetben” – olvasható a bejegyzésben.

A Momentum mellett május elején a Jobbik is bejelentette Márki-Zay támogatását, aki a jelen állás szerint a DK-s Mucsi Tamással néz szembe az előválasztáson.

Márki-Zay a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviseletében a miniszterelnök-jelöltségért is indul majd az előválasztáson. Rajta kívül Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum) és Jakab Péter (Jobbik) pályázik a jelöltségre. Karácsony Gergely főpolgármester indulását még nem jelentették be hivatalosan, de ez a napokban megtörténhet.

A napokban a Telexnek adott interjújában többek között arról beszélt Márki-Zay, nagyobb esélyt lát arra, hogy megveri egyéniben Lázár Jánost, mint hogy megnyerje a miniszterelnök-jelölti előválasztást.

Ugyancsak csütörtökön jelentette be Pécsett Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan az MSZP társelnökei, hogy a Párbeszéd-frakcióban ülő, független Mellár Tamást támogatják az MSZP Baranya megye 1. számú Pécs központú választókörzetében.

Kedden véglegesítették egyébként az előválasztás szabályait az ellenzéki pártok, így többek között eldöntötték, hogy online is lehet majd szavazni.