A Momentum roma politikusa szerint a bőrszíne miatt nem engedték be egy szórakozóhelyre

A Momentum roma politikusa szerint a bőrszíne miatt nem engedték be egy szórakozóhelyre

Lőcsei Lajos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lőcsei Lajos, a Momentum roma származású országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben arról számolt be, hogy nem engedték be bőrszíne miatt egy gyöngyösi szórakozóhelyre. A Momentum politikusa azután szeretett volna bejutni a helyre, hogy több fiatal jelezte neki, nem engedik be őket, feltehetőleg cigány származásuk miatt. „Ezek közül a fiatalok közül többet én is személyesen ismerek, jól szituált és rendes családból jönnek, így joggal érezhették azt, hogy bőrszínük miatt nem engedik be őket a diszkóba” – világított rá a problémára Lőcsei.

Az országgyűlési képviselő ezért személyesen, felesége és egy barátja társaságában akart megbizonyosodni arról, hogy valóban bőrszínük és feltehetően a származásuk miatt nem engedi be a romákat a szórakozóhelyre. „Feleségemet és barátomat gond nélkül beengedték, azonban engem – egy barna bőrű országgyűlési képviselőt – nem engedtek be” – emelte ki a videójában Lőcsei Lajos és arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben bárkit hasonló megkülönböztetés ért, akkor az mondja el neki a történetét. Lőcsei Lajos jelezte, az ügyben az ombudsmanhoz fordul.