A Momentum színeiben indul Szél Bernadett az előválasztáson

A Momentum színeiben indul Szél Bernadett az előválasztáson

Szél Bernadett az ellenzék által összegyűjtött nemzeti konzultációs ívek bemutatásán (Fotó: Szél Bernadett / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos után újabb független országgyűlési képviselő jelentette be, hogy a Momentum színeiben indul az előválasztáson: Szél Bernadett is momentumos jelöltként méretteti meg magát  Pest megye 2. számú választókerületében (Budakeszi-Budaörs). 

Ezt közös sajtótájékoztatón jelentette be Szél Bernadett, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke valamint Szemző Áron, a Momentum Pest megyei frakciójának vezetője.

Az ellenzéki előválasztás arról dönt majd, ki indulhat majd el az egyes választókerületekben az összellenzéki összefogás színeiben a 2022-es parlamenti választáson. A 2018-as országgyűlési választáson szoros verseny alakult ki a Pest megye 2. számú választókerületben (Budakeszi-Budaörs): Szél Bernadett akkor az LMP jelöltjeként 296 szavazattal maradt el fideszes kihívója, Csenger-Zalán Zsolt mögött. 

– Szél Bernadett olyan politikus, aki bebizonyította a macsó Orbán-rendszerben, hogy a nőknek van helye a politikában. Ha valaki megdolgozik azért a pénzért, amit az adófizetők a politikusnak fizetnek, akkor az Szél Bernadett – mondta Fekete-Győr, aki szerint a Momentumban fontosnak tartják a Szél Bernadett által képviselt zöld politika értékeit, és jól tudják majd hasznosítani a politikus zöld mozgalmi tapasztalatát. 

 – Nálunk a Momentumban zöldnek lenni alap – tette hozzá Szemző Áron is, aki a jelenlegi ellenzék egyik legaktívabb politikusának nevezte Szél Bernadettet.

 – Új korszak indul el most, 2022 elkezdődött. A Momentum támogatása nekem azt jelenti, hogy olyan tiszta kezű politikusokkal fogok együtt dolgozni, akik az embert teszik az első helyre. Szeretném, ha olyan képviselője lenne Pest II-nek, aki kiáll a választókért  – mondta Szél Bernadett. – Egyedül nem tudom ezt megcsinálni, a közösség erejére van szükségem. Semmiképpen sem egy pártprogramot akartam idehozni, hanem arra kérlek titeket, írjátok meg velem a választási programomat – szólt a választókhoz Szél Bernadett. Azt kérte, hogy írjanak neki azokról a problémákról, amelyeket a választókerületben tapasztalnak, és az esetleges megoldási javaslatokról is. 

Nemrég látott napvilágot a hír, hogy a Fidesz Menczer Tamást, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárát indítaná a 2022-es országgyűlési választáson a Budakeszi-Budaörs térségét lefedő választókörzetben.

Hadházy Ákos független, korábban szintén LMP-s országgyűlési képviselő is momentumos színekben méreti meg magát az ellenzéki előválasztáson a zugló választókerületben – ezt hétfőn délután a politikus Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be.