A MSZP-sből DK-s jelöltté lett Szakács László mögé áll a Jobbik az ellenzéki előválasztáson

A MSZP-sből DK-s jelöltté lett Szakács László mögé áll a Jobbik az ellenzéki előválasztáson

Szakács László (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szakács Lászlót, a DK jelöltjét támogatja a Jobbik a Baranya megyei 2-es számú egyéni választókerületben – közölte a párt. Mint ismert, a politikus a napokban maga függesztette fel MSZP-s párttagságát, miután elmondása szerint Tóth Bertalantól, az MSZP társelnökétől tudta meg, hogy nem őt támogatják az előválasztáson.

Nem sokkal ezután Dobrev Klára bejelentette, hogy az időközben az előválasztási kampányát megkezdő Szakács a DK támogatásával méretteti meg magát a Pécs egy részét is magában foglaló választókerületben.

A Jobbik szerint Szakács László nemcsak Komló korábbi alpolgármestereként, hanem jelenlegi országgyűlési képviselőként is bizonyította, hogy mindig a pécsiek, a komlóiak és a térségben élők érdekeit képviseli. Hozzátették, szakértelme, 20 éves közéleti munkája, politikai és szakmai tapasztalata is alkalmassá teszi arra, hogy 2022 után ő legyen Baranya megye 2. választókerületének egyéni országgyűlési képviselője.

Baranya megye 2-es számú választókerületében jelenleg a fideszes Hoppál Péter az országgyűlési képviselő. 2018-ban a szavazatok 40 százalékát begyűjtve szerezte meg az egyéni képviselői mandátumot.