A nagyköveteknek kell terjeszteniük Orbán uniót bíráló kinyilatkoztatásait

A nagyköveteknek kell terjeszteniük Orbán uniót bíráló kinyilatkoztatásait

Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozóján Brüsszelben 2021. június 24-én (Fotó: MTI/AP pool/Olivier Matthys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszava információi szerint a kormányszervek arra utasították a magyar nagyköveteket (különösen az Európai Unió tagállamaiban), hogy segítsék elő Orbán Viktor EU-t bíráló téziseinek megjelentetését a helyi sajtóban.

Erre a legtöbb helyen legfeljebb fizetett hirdetés formájában van lehetőség, bár így sem közli le minden megkeresett újság.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy külföldi lapokban üzent Orbán Viktor, legalább egy dán és egy spanyol újságban is megjelent az egész oldalas fizetett hirdetés.

Az Orbán Viktor javaslatait tartalmazó hirdetéssel a kormány egyik kedvelt reklámügynöksége, a Media Dynamics Kft. házal Európában. Hat nyelven – a magyaron kívül németül, lengyelül, angolul, spanyolul és franciául – kínálja a reklámot, de ha bejön az üzlet, akkor bármely másik nyelvre, például hollandra is lefordítják. Figyelemre méltó egyébként, hogy a terjesztésre szánt szöveg címe szerint Magyarország, és nem a miniszterelnök elképzeléseiről van szó.