A napsütés és a rétegfelhőzet csatáját hozza a vasárnap

A napsütés és a rétegfelhőzet csatáját hozza a vasárnap

Ködös téli táj (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap reggelre legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben maradhat meg a zúzmarás köd, illetve a rétegfelhőzet, másutt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, fátyolfelhők szűrik a napsütést.

Estefelé észak felől megvastagszik a felhőzet. A ködös, rétegfelhős tájakon ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat. A légmozgás napközben mérsékelt marad, majd estétől északnyugaton megélénkül, sőt meg is erősödik az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán -3, +1 fok körül valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint vasárnap napközben frontmentes időre készülhetünk, este érkezik újabb hidegfront. Reggelre nagy területen képződhet pára, köd, a fagyos időben zúzmarás köd, így ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

A keleti tájakon a panaszok tartósan fennmaradhatnak, mivel a köd tartósan megmaradhat.

A szürke, ködös, nyirkos idő továbbá lehangoltságot, fáradékonyságot eredményezhet.

Címkék: időjárás