A német államminiszter elítélte a ma elfogadott, pedofilellenesnek beállított törvény melegellenes rendelkezéseit

A német államminiszter elítélte a ma elfogadott, pedofilellenesnek beállított törvény melegellenes rendelkezéseit

Tüntetés a pedofiltörvény homoszexualitást érintő módosítása ellen a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar törvényhozás súlyosan diszkriminálja az LMBTIQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszex, queer) embereket - közölte kedden a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere. Michael Roth Twitter-bejegyzése szerint az Országgyűlés vonatkozó döntése "újabb súlyos állami diszkrimináció az LMBTIQ emberek ellen".

"Ez a törvény ellentétes mindazzal, amit közös európai értékeinknek tekintünk" - írta az Angela Merkel vezette szövetségi kormány államminisztere. "Teljes szolidaritás és támogatás az LMBTIQ embereknek Magyarországon" - tette hozzá a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikus az MTI szerint.

Az ARD német országos közszolgálati televízió a tagesschau.de című hírportálján tudósítást és kommentárt is közölt az új törvényről. A kommentárban kiemelték: "meg kell hagyni, Orbán ért a negatív kampányhoz", hiszen a homoszexualitást a pedofíliával "egy kalap alá vevő törvénycsomaggal több legyet üt egy csapással", megalkot egy "új ellenségképet", támadhatja Brüsszelt, "halászhat szavazatokat a szélsőjobbon" és megoszthatja a 2022-es parlamenti választáson egységesen induló ellenzéket.

Mint ismert, az Országgyűlés kedden délután 157 igen és 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadta el a homofób passzusokkal teletűzdelt, eredetileg a pedofil bűncselekmények szigorúbb büntetését lehetővé tévő törvényt. Habár a szövetségre lépett ellenzéki pártok bojkottálták a szavazást – arra hivatkozva, hogy a szöveg gyűlöletkeltő és megbélyegző –, a jobbikos politikusok a fideszes és KDNP-s képviselőkkel együtt megszavazták a javaslatot.

A törvény kimondja, hogy „tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”. Bár az már nem derül ki, hogy pontosan mit is jelent a népszerűsítés.

Címkék: homofóbia