A németek kiirtásán viccelődtek a Petőfi Irodalmi Ügynökség műsorában

A németek kiirtásán viccelődtek a Petőfi Irodalmi Ügynökség műsorában

Forrás: Hajónapló/Youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A németség likvidálásával viccelődtek a Petőfi Irodalmi Ügynökség frissen indult, Hajónapló című műsorában. A nyolcórás műsorfolyam végén kapott helyet azoknak az egykori keménymagosoknak a beszélgetése, akiket az Echo Tv-ről inkább eltávolítottak az EP-kampány idején. Emlékezetes, tavaly év elején emlegették többször is a Jobbik politikusát Jákob Péterként, bár állításuk szerint nem Jakab zsidó származására utalgattak ezzel.

A Hajónapló című online műsorfolyamot a Petőfi Irodalmi Ügynökség indította el, „lapigazgató”-ként pedig Megadja Gábor, a Századvég kutatója jegyzi azt. – A magyar nyelvterület egyik legszabadabb szerkesztősége, amely se nem objektív, se nem független, viszont szabad – jelentette ki a műsor megrendelője, a Petőfi Irodalmi Múzeumot (PIM) vezető Demeter Szilárd. A Hajónapló főszerkesztője Budafok-Tétény fideszes alpolgármestere, Szepesfalvy Anna, a műsort pedig az A38-on veszik fel. A PIM-mel kapcsolatban egyébként december végén arról hallhattunk, hogy kiutaltak neki közel félmilliárd forintot abból az összegből, amit előadó-művészeti szervezeteknek különítettek el a kulturális tao pótlására.

A Keménymag egykori stábjához, Megadja Gábor mellett a Pesti Srácoknak dolgozó Ambrózy Áronhoz és Vésey Kovács Lászlóhoz csatlakozott Takács Áron is. A résztvevők pedig ezúttal sem fogták vissza magukat. Mindezt egyébként a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján, január 19-én.

Ambrózy vezette fel Ilja Ehrenburg egykori mondatait, tévesen a Pravda egykori főszerkesztőjének nevezve a bolsevik forradalmárt és írót. Ehrenbug 1942-es cikke volt a Kill, amelyben többek között azt írta: „ha nem öltél meg legalább egy németet, már elvesztegetted azt a napot.” A világháború után aztán a Pravdában is bírálták a németellenes megszólalásait, Ehrenburg viszont azt állította, ő csak a német háborús agresszorokra gondolt.

„Nemcsak arra buzdított, hogy tartsanak ki és foglalják el Berlint, hanem öljék meg az összes németet, aki szembejön” – kommentálta Ambrózy (a teljes videón 7:26:10-től), mire Vésey Kovács közbeszúrta, hogy „Sziléziában egész jól sikerült nekik.” Ambrózy szerint viszont Berija ezt leállíttatta, mert „mégsem kéne az összes németet eltüntetni a Föld színéről.” Amikor az újságíró ezt olvasta, akkor arra gondolt, meg is érdemelte Berija, hogy Zsukov agyonlövette később. „Nagy lehetőséget szalasztott el Európa a békésebb jövő felé vezető úton a németség teljes likvidálásával” – viccelődött, amire a többiek sem tudtak mit mondani, csak nevetgéltek. Megadja hozzá is tette, a következő tiltakozás biztos ebből lesz. Később viszont már arra jutott, neki az egyik nagyszülője sváb, szóval meg vannak védve a többiek is. „A korábbi balhénál mondtad, hogy akinek egy nagyszülője izé, az megvédheti magát” – mondta.

https://www.youtube.com/watch?v=_0vZ8qDdUNY&feature=youtu.be

A műsorban egyébként a színészekkel és az erdőtüzekkel kapcsolatban is elhangzottak sarkos vélemények. A metoo kapcsán Ambrózy például elmondta, szerinte mióta a mozgalom elindult, „rendező nem d*gott meg színésznőt.” A tiltakozó magyar színészeken pedig már Vésey Kovács háborgott: „még egy dolog annak kapcsán, hogy fogd a díjad, és menj a p*csába. Magyarországon is megvan, hogy a színészek imádnak beleugatni a politikai-közéleti dolgokba. Persze, szíve joga mindenkinek, csak az a kérdés, hogy a színész véleménye miért olyan k*rva fontos?”

Nem hívják többet az Echo TV-be a jákobozókat | Magyar Hang

Az erdőtüzek kapcsán is szkeptikusak voltak a megszólalók. Vésey Kovács például megjegyezte, visszaugorna a dél-amerikai erdőtüzekre. „Mi van ezekkel? Nagyon rég nem hallottunk róluk” – leplezte le a mégsem annyira lángoló Amazonast, mire Takács ironikusan hozzátette, „elmentek Ausztráliába.” Vésey Kovács még hozzátette: „Az egész világ Dél-Amerikát, a Föld tüdejét siratta, hogy a Föld tüdeje szénné ég, de hetek-hónapok óta nincs igazán hír arról, hogy mi van ezekkel a tüzekkel.” Néhány hír akkor nem régről, amiket átfuthat: a Reuters cikke szerint 30 százalékkal nőtt az erdőtüzek aránya tavaly az Amazonason. Csak pár hete olvashattuk azt is, hogy az Amazonas-medence 8,4 millió futballpálya területnyi esőerdőt vesztett el az elmúlt évtizedben.

Egyébként a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport tevékenysége kapcsán kisebb nézeteltérés is kialakult. Miután ugyanis Ambrózy azt bírálta, Megadja megjegyezte: „amikor Kanalas Nintendó megnyúzza a kutyáját, odamennek beszélgetni vele, de tragédia azért nem történik.” „Most rasszista voltál, mint a miniszterelnök” – ironizált megint Takács. „Igyekeztem”, válaszolta Megadja.

– Elvárom, hogy Demeter Szilárd minden tisztségét vonják vissza, és a kormánypárti illetékesek határolódjanak el tőle – jelentette ki lapunknak Brenner Koloman jobbikos országgyűlési képviselő, aki a magyarországi német közélet aktív tagja. Mint mondta, az ő szemében még inkább súlyosbítja az elhangzottakat, hogy azokat a németek elhurcolásának emléknapján mondták el. Továbbá az egész műsornak volt egy németellenes éle, mondta, utalva Vésey Kovács másik megjegyzéseire, amivel a magyarországi németek (illetve „a svábok”) német identitását kérdőjelezte meg. A Pesti Srácok újságírója a Hajónaplóban azt mondta még, a lényeg, hogy a magyarországi svábot ne keverjük össze a németországi némettel. „Az egyik fehér bőrű, a másik már nem annyira”, reagált erre Takács.

Brenner szerint szimptomatikus, hogy tíz év fideszes uralom után ilyen műsorokat képesek létrehozni, Demeter Szilárd pedig áldását adja egy hasonló műsorra.

A Pesti Srácok újságírói egyébként úgy büszkélkednek rendre saját szókimondásukkal, politikai inkorrektségükkel, hogy lapjuk előszeretettel köt bele mások mondataiba. Legutóbb például Jámbor András posztját forgatták ki, amiben az szerepelt, „bárcsak valaki felhergelné a cigányságot, vagy még jobb lenne, ha maguktól hergelődnének fel, és szembe szállnának az intézményesült magyar szadista rasszizmussal.” Pilhál Tamás ebből azt a következtetést vonta le, hogy Jámbor is „magyar–cigány polgárháborút” akar. Ugyancsak Pilhál számolt be nemrég egyetértőleg arról, hogy Gaudi-Nagy Tamás beperelt egy portált, mert azon sértő módon kacagtak egy történelmi traumán.