A nemzetbiztonság ismét nyilvános hirdetésben keres munkatársakat

A nemzetbiztonság ismét nyilvános hirdetésben keres munkatársakat

Forrás: profession.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szokatlan módon, nyilvános álláshirdetésben keres két beosztásra is munkatársakat a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ). A vállalkozó kedvűek jelentkezhetnek akár „különleges felderítői feladatai végrehajtására” műveleti felderítői pozícióra, míg az informatika iránt érdeklődők rendszertámogató munkatársként segíthetik Magyarország nemzetbiztonsági védelmét.

Mint az közismert, nemrég került nyilvánosságra, hogy Oroszországhoz köthető hekkerek sikeresen behatoltak a külügy rendszerébe, így a nemzetbiztonságnak valóban szüksége lehet tehetséges informatikai szakemberekre.

Most olyan munkatársakat keresnek, akik az informatikai rendszerekben fellépő hibákat kezelik, eszkalálják, elhárítják. Ehhez elég a középfokú informatikai, távközlési, vagy műszaki végzettség és alapfokú angol nyelvtudás. A NBSZ ezért versenyképes jövedelmet, sőt, még cafeteria juttatást is kínál.

Talán izgalmasabb lehet a műveleti felderítők munkája, akiknek különleges felderítői feladatok végrehajtása lesz a feladatuk. Azt írják, mozgalmas, változatos munkát kedvelő és bíró férfiakat és nőket keresnek „fiatalos csapatukba”.

Az NBSZ korábban is keresett már munkatársat nyilvános hirdetésben. Akkor Gulyás József, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának egykori tagja lapunknak nyilatkozva furcsának tartotta a megoldást: a nyílt állásajánlat komoly létszámhiányról, erőforrásgondokról tanúskodik, és nem tűnik éppen professzionálisnak; ám mivel a tényleges felvételt komoly szűrések előzik meg, az utcáról beeső jelöltek közül csak kevesen kerülhetnek be végül az NBSZ csapatába – vélekedett Gulyás.

Januárban lapunk megkereste az NBSZ-t is az akkori nyilvános álláshirdetéseik kapcsán. Válaszuk szerint nem csak a rendvédelmi szervek hivatásos állományából toborozhatnak, de törvényesen jelenhetnek meg különböző állásbörzéken, élhetnek „az oktatási intézmények által biztosított lehetőségekkel”, és persze kereshetnek embert hirdetésben is.