A nemzetbiztonsági mellett a népjóléti bizottságot is „szabotálták” a fideszesek

A nemzetbiztonsági mellett a népjóléti bizottságot is „szabotálták” a fideszesek

Szabó Tímea mutatja az üresen maradt fideszes képviselők helyeit (Forrás: Szabó Tímea Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mentek el a kormánypárti képviselők az Országgyűlés népjóléti bizottságának keddre összehívott ülésére, így a bizottság nem is tudott dolgozni. Pedig a járványkezelés kapcsán több ellenzéki felvetés is lett volna. Ugyancsak kedden a nemzetbiztonsági bizottságban is hasonló történt.

Selmeczi Gabriella és fideszes társai tovább szabotálják a parlament népjóléti bizottságának munkáját, hogy ne lehessen beszélni a kormány elbaltázott járványkezeléséről – közölte a kora délutánra összehívott ülés után nem sokkal Szabó Tímea. A Párbeszéd parlamenti képviselője szerint „felháborító, hogy ennyire semmibe veszik a törvényi kötelességüket”. Idén ugyanis több volt a határozatképtelen bizottsági ülés, mint a határozatképes.

Az előzetes napirend szerint tíznél is több témát tárgyalt volna a bizottság kedden délután egy órától. A Magyar Hang információi szerint a tagok már hétfőn este kaptak jelzést arról, hogy ezek közül az összes ellenzéki javaslatot leveszik a napirendről, kedden pedig az is kiderült, hogy a kormánypárti képviselők el sem mennek az ülésre. Nélkülük ugyanakkor határozatképtelen lett a bizottság, vagyis nem tudott dolgozni sem.

A napirend első pontja pedig úgy hangzott volna, hogy „beszámoló a koronavírus járvány miatt Magyarország egész területére elrendelt egészségügyi válsághelyzet meghosszabbításáról”. A korábbi tervek szerint beszéltek volna az uniós egészségügyi együttműködésről is. Az ellenzéki képviselők pedig választ vártak volna arra a friss hírre, miszerint a WHO nem talált elegendő bizonyítékot arra, hogy a kínai vakcina az időseknél is kellően hatékony.

A Fidesz és a KDNP képviselői korábban a testület elnökének, Kórozs Lajosnak a tavaly nyári „álmentős” videója miatt bojkottálták a népjóléti bizottság üléseit. Ezúttal azonban – úgy tudjuk – nem adtak semmilyen magyarázatot.

Nem sokkal korábban a kormánypárti politikusok a nemzetbiztonsági bizottság ülését is hasonló módon lehetetlenítették el. Ott az ellenzéki képviselők a vakcinaregisztrációs oldalt ért múlt pénteki „túlterheléses támadásról”, illetve a kínai Fudan egyetem Budapestre tervezett új kampuszáról tettek volna fel kérdéseket.